Mitt namn är Nikita Svensson.


Kalixbo som inte följer stereotypen om att prata långsamt! Om någon skulle fråga mig hur jag är som person skulle jag svara otroligt glad, lugn och tålmodig - tycker inte alls om att stressa så jag är ofta den som är flera timmar i stallet bara för att.

Hästar har alltid varit en stor del av mitt liv, började på ridskola när jag var 7 år och innan det träffat häst en del då min mamma alltid varit intresserad. Jag har aldrig haft ett längre uppehåll från hästarna utan mitt liv har alltid varit väldigt mycket häst (jag är fortfarande den där som ropar "häst!" rakt ut och trycker näsan mot rutan när jag åker förbi en hage med hästar i).


Vi fotografer pratar ofta om vårat "varför", varför vi väljer att göra det vi gör. För mig är det enkelt - att fånga ett ögonblick, ett minne på bild och göra det för evigt. För hur bra vi än har det och våra älskade kommer inte alltid att vara med oss.

I september 2022 blev vi tvungna att säga farväl till min älskade halvfoderhäst på grund av en skada hon fick i hagen, självklart har jag massor av taskiga mobilbilder men känner ändå att jag önskade att jag hade fler på oss tillsammans liknande den jag har här bredvid.


Att ha ordentliga minnen eller bilder, det är därför jag brinner lite extra just för att fotografera våra älskade hästar!

Jag och älskade halvfoderhästen Fighting Pilota

  • Älskar att sjunga, både i bilen och i duschen (hur det sen låter behöver vi inte prata om)
  • Sover alltid med täcke + filt, sommar som vinter och fryser nästan jämt oavsett hur varmt det är
  • Dansa är galet roligt, gör det gärna så länge ingen ser!
  • Mitt "guilty pleasure" i snacksväg är choklad, speciellt Lindts "creation caramel" - den säljs tyvärr inte längre 😭 någon som har tips på nytt???
  • Dessutom ska all choklad helst vara kylskåpskall
  • En annan hobby jag har är "gaming", spel som CS:GO och Warzone är vad jag faller in på men att ta en "trip down memory lane" och spela diverse hästspel från när man var liten är också kul!
  • Om jag inte får välja hästar så är mitt favoritdjur katter, skulle inte sambon vara pälsdjursallergiker så hade jag varit världens crazy cat lady
  • Gotland är en av mina absoluta favoritplatser här i Sverige
  • Älskar fantasy! Harry Potter, Lord of the Rings och Throne of Glass är några riktiga favoriter